JAWEL hospitality project services | Daan Welmers

Over JAWEL Hospitality project services | Daan Welmers

Daan Welmers is een hospitality consultant gespecialiseerd in het inkopen van FF&E en OS&E voor (onder andere) hotelprojecten. Naast alleen de inkoop valt ook het gedeelte projectmanagement en logistiek onder de werkzaamheden van Daan.

Vanaf 2010 is Daan werkzaam in de Hospitality sector door in dienst van Waardzicht vergaderzalen en bijbehorende break-out ruimten te bouwen in het Golden Tulip hotel in Leiden. Aansluitend in 2011 is begonnen met de sloop en uiteindelijke bouw van een nieuw Ibis hotel in Leiden waar Daan namens Waardzicht de sloop en bouw mede begeleidde.

Na zijn werkzaamheden voor Waardzicht is Daan in dienst getreden als projectmanager bij Interior Consult (IC) om te werken aan een volgend hotelproject: het Apollo Ramada Amsterdam Center. Het complete interieur (443 kamers, vergaderzalen, receptie, restaurant en bar) zijn door IC ontworpen en geïnstalleerd waarbij Daan als onderdeel van dit team verantwoordelijk was voor de inkoop, logistiek en installatie van FF&E en OS&E. Na de succesvolle opening heeft Daan namens IC gewerkt aan het Holiday Inn Express The Hague Parliament, een leegstaand kantoorpand dat is omgebouwd tot hotel in opdracht van The Vincent Hotel Group (TVHG).

Na deze 2 hotelprojecten is Daan in dienst getreden bij TVHG en is hij in de periode van 2013 tot 2015 betrokken geweest bij de conversie van 6 leegstaande kantoorpanden tot hotels. Waarbij Daan, inmiddels samen met Jan Piet, verantwoordelijk zijn voor de inkoop van FF&E/ OS&E en de installatie/logistiek. Deze hotels zijn:

 • Holiday Inn Express Rotterdam Weena.
 • Holiday Inn Express Arnhem.
 • Hampton by Hilton Arena Boulevard, Amsterdam.
 • Hampton by Hilton Airport Schiphol, Hoofddorp.
 • Holiday Inn Arena Towers, Amsterdam.
 • Holiday Inn Express Arena Towers, Amsterdam.

Van begin 2015 tot maart 2016 is Daan werkzaam geweest als Sales Manager Benelux voor Intros Hotel Supplies, waarbij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport het grootste project is geweest. Hier was Jan Piet verantwoordelijk voor de FF&E en heeft hij Intros (Daan) ingehuurd om de OS&E/F&B op zich te nemen. Deze werkzaamheden omvatten de totale inkoop, installatie en logistiek waarbij Daan als Sales Manager namens Intros dit intern en op locatie heeft begeleid.

Vanaf maart 2016 heeft Daan Welmers de firma Jawel Hospitality Project Services opgericht waarbij hij samen met Jan Piet de inkoop, projectmanagement & logistiek voor (hotel) projecten gaat verzorgen. Het 1e project van Jawel is het hotel QO Amsterdam, het meest duurzame hotel in Europa met een LEED platinum certificatie.

Ook het 2e project is inmiddels een feit. Namens de Borealis Hotel Group gaat Jawel de inkoop verzorgen van het totale FF&E en OS&E voor het Ibis Budget hotel in Amstelveen. Dit hotel heeft zijn deuren geopend in december 2016.

Jan Piet Jacobi - Partner Jawel Hospitality

Over JAWEL Hospitality project services | Jan Piet Jacobi

Jan Piet Jacobi – een zeer ervaren all round hotel consultant voor nieuwbouw en bestaande hotels en kantoorgebouw conversions.

Over een periode van maar dan 48 jaar heeft Jan Piet in alle afdelingen van luxe hotels gewerkt, vanaf leerling-kok en heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in inkoop en logistiek.

Ruim 27 jaar is JP werkzaam geweest voor InterContinental Hotels & Resorts en heeft samengewerkt met top designers als Pierre-Yves Rochon, Ezra Attia, Karl Lagerfeld, Wilson Gregory and Aeberhard and Conran and Partners. Gedurende deze 27 jaar was JP volledig verantwoordelijk voor de inkoop en installatie van het Amstel InterContinental Hotel in Amsterdam (1990 – 1992) en het Schloss Hotel Vierjahreszeiten in Berlijn (1994).

In 1999, toen Bass PLC de InterContinental Hotel Group van het Japanse Seibu Saison overnam, werd hij Director of Purchasing Benelux met een portfolio van 11 hotels waaronder het Amstel Hotel en American Hotel in Amsterdam en het Des Indes in Den Haag.

Sinds 2007 is JP onafhankelijk werkzaam als Senior Consultant en heeft projecten afgerond voor:

 • 2007 Westbridge Europe (28 hotels in Europa)
 • 2008 Parker Europe (voorbereiding 6 hotelopeningen)
 • 2008 Apollo Hotels&Resorts (opzetten inkoop afdeling)
 • 2009-2012 Womitex NL en Duitsland (, reorganisatie inkoop afdeling)
 • 2012 Crowne Plaza Causeway Bay Hong Kong (F&B Consultant)
 • 2012-2015 The Vincent Hotel Group (FF&E inkoop en installatie van 9 hotels in Nederland (kantoorgebouw conversions)
 • 2015 EFD Investment Partners (FF&E en OS&E nieuwbouw Novotel Amsterdam Schiphol Airport
 • 2016/2017 Borealis Hotel Group, hotel projecten opgestart in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Brussel en Antwerpen.
 • 2016/2017 Amstelside BV, opstart FF&E en OS&E voor hotel Amstelkwartier, het meest duurzame hotel in Europa met een LEED Platinum certificatie.

Gegevens Jan Piet Jacobi

Jan Piet Jacobi
JP Purchasing Consultancy BV
L.J.M. Beelstraat 45
1067 WH Amsterdam
E. jpj10@outlook.com
M. 06 52 66 33 60
Linkedin: https://nl.linkedin.com/in/jan-piet-jacobi-3809584